Ricardo Ogi - biografieRicardo René Ogi (Eindhoven, 27 april 1986) zingt op 11 jarige leeftijd voor het eerst voor een publiek.   Vier jaar later krijgt Ricardo voor het eerst gitaarles waardoor hij blues en hardrock muziek uit de jaren 60/70 leert kennen. Hij gaat spelen in verschillende rockbandjes en treedt regelmatig op als rock&roll zanger/entertainer.

Rond 18 jarige leeftijd bezoekt hij regelmatig de bibliotheek en komt hij in aanraking met bladmuziek voor klassiek gitaar. Terwijl hij geduldig het notenschrift ontcijfert, ontwikkelt hij een uitzonderlijke tokkel techniek met zijn rechter hand. Zo ontstaat er een eigen stijl. Via de klassieke gitaarmuziek komt hij ook in aanraking met de de viool dus ook dit instrument leert hij te bespelen.

Rond dezelfde periode richt Ricardo de 4-koppige band ‘Sunrise’ op en ze maken eigen rockmuziek. Ze brengen een paar albums uit waaronder ‘Rock Chick’ die geproduceerd is door John Hayes (Mother’s Finest) en ‘Reflection’. Ricardo had de rol van gitarist maar speelde ook basgitaar en elektrisch viool en hij schreef een groot deel van de muziek.

Ricardo volgde een artiesten/muzikanten opleiding als gitarist aan de HermanBroodAcademie in Utrecht. In 2011 studeerde hij af. Hij wordt dan aangenomen voor het Fontys conservatorium in Tilburg voor klassiek gitaar maar hij besluit om op reis te gaan naar Indonesië. Daar komt hij per toeval in een muziekstudio terecht waar hij zijn Nederlandstalige debuutalbum “Reizen” opneemt dat in 2013 is uitgebracht.

Tegenwoordig maakt Ricardo ook eigen arrangementen van bekende evergreens. Je kunt ze beluisteren via de gitaar arrangementen pagina.